Avira Antivirus Free Logo

Avira Antivirus Free

Avira AntiVirus je potpuno besplatan antivirus program, ali samo za kućnu upotrebu (ne koristi se u poslovne svrhe). Radi pod operativnim sistemima Windows 2000 / XP / Vista / 7 kao i Windows 10. Radi se jednom od najopsežnijih antivirusnih programa i veoma je jednostavan za upotrebu.

Avira Free Antivirus nudi: Intuitivno otkrivanje tragova malvera u programima, backdoor programima, svim vrstama crva, te naravno pronalazi, sprečavanje njihovo pokretanje i uklanja skoro sve vrste poznatih virusnih programa.

Avira AntiVirus automatski pokreće bazu podataka za zaštitu od virusa, virus skener i čitav softver. Tako da ne morate da brinete da će se pojaviti novi virus koji Avira ne detektuje, uz konstantnu definiciju definicije, ništa ga ne promoviše.

Da biste bili sigurni da je računar zaštićen Avira antivirusnim programom, koristi se Avira Guard real-time monitor, koji je neprekidno aktivan na radnoj stanici i kontroliše sve procese na vašem računaru.

U trenutku kada stražar otkrije virus ili zlonamjerno ponašanje programa, odmah ga blokira i traži od korisnika da poduzme akciju protiv nje.

Naš savet je da odmah ne izbrišete problematični program, već ga prvo premestite u karantin. To će vam omogućiti da ga detaljno provjerite i vratite je ako se može “popraviti”.

Instalacija i konfiguracija se obavljaju brzo i u samo nekoliko koraka. Računar će biti zaštićen u samo nekoliko minuta nakon preuzimanja, instalacije i pokretanja programa.

Avira pruža fantastičnu zaštitu od poznatih i nepoznatih prijetnji, koristeći napredni softver za praćenje i detekciju sistema.

Program ima planer koji možete koristiti za postavljanje automatskog skenera virusa za skeniranje vašeg sustava ili njegovo pokretanje u određeno vrijeme.

Plaćena verzija ovog programa nudi forum i tehničku podršku za korisnike, ali kada je koristite kao besplatnu verziju, nažalost ova podrška nije dostupna.

Baza podataka opisa virusa dostupna je na Avira web lokaciji i pristupate joj direktno iz programa kada otkrijete virus. Avira Antivirus otkriva i eliminira sljedeću generaciju opasnih “Rootkits” zlonamjernih programa.

Skener možete detaljno konfigurirati da skenira samo određene datoteke ili možete ostaviti tvorničke postavke.

Konačno, možemo reći da smo oduševljeni ponašanjem Avira u radnim uvjetima, otkriva sve prijetnje, ne zanosi se i ne usporava računalo na kojem je instaliran, rade nisko i brzo se preuzimaju. Ovaj program je trenutno najbolje kućno rješenje za AntiVirus, tako da odmah preuzmite Avira AntiVirus i zaštitite svoj računar.

Avira Antivirus Free - Recenzija & Ocjena

Sending
Ocjena korisnika
0 (Glasova: 0 )

avira antivirus free Download Avira Antivirus Free 15.0.43

Alternativni programi

Dodaj komentar

Your email address will not be published.

2 × 5 =