TOP 5: Najbolji besplatni Antivirus programi za PC

Zaštita računara od virusa i drugih zlonamernih prijetnji je ključna, ne samo za očuvanje osjetljivih podataka, digitalnog identiteta i novca, […]

Zaštita računara od virusa i drugih zlonamernih prijetnji je ključna, ne samo za očuvanje osjetljivih podataka, digitalnog identiteta i novca, već i za održavanje optimalnog stanja vašeg računara.

Ovo su TOP 5 najbolji besplatni antivirus programi za PC koji će vam pomoći da zaštitite računar od virusa i drugih zaraza.

1 Avast

Avast je vjerovatno jedan od najpoznatijih antivirusnih programa na svijetu, Avast je preuzeo konkurenta AVG prošle godine i spojio njihov softver za otkrivanje zlonamjernih programa sa jednostavnim sučeljem i nekoliko korisnih značajki kao što su mreža alata za upravljanje lozinkama i skenerima.

2 Bitdefender

Ukoliko tražite pouzdan softver u borbi protiv zloćudnih virusnih programa koji ćete jednom podesiti, koji možete daljinski pristupiti i zaboraviti na njega, Bitdefender bi svakako trebao biti najpametniji izbor jer nudi zaštitu od phishinga i prevare, zajedno sa standardnom antivirusnom i antimalware zaštitom.

Korisnički interfejs možda nije privlačan svima, ali je stoga jednostavan za korištenje.

3 Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus u rukavu skriva neobično adut: širok spektar mogućnosti za prilagođavanje potreba i želja korisnika. Među besplatnim dostupnim funkcijama su i alati za upravljanje lozinkom i VPN-om.

4 Adaware Antivirus

Adaware Antivirus možete koristiti na dva načina. Redovne provjere prijetnji po dolasku, dok u drugom možete dodati Adaware sa postojećim antivirusnim programom kao drugu liniju odbrane. Između ostalog, nudi različite nivoe skeniranja, uključujući mogućnost pregleda samo jednog segmenta ili traženja određene vrste zlonamjernog napada.

5 Panda Dome

Panda Dome, između ostalog, podržava skeniranje računara na zahtev i automatski, u potrazi za aktivnim površinskim pretnjama ili sinhronizovanjem datoteka i programa u potrazi za neželjenim posetiocima.

Jedinstvena je po tome što može prikazati različite vrste upozorenja, u zavisnosti od toga koji nivo opasnosti radi, i nudi automatsku zaštitu od pretnji sa USB stikera. Možete ga koristiti u bilo kojem izdanju Windowsa od XP do 10, piše Tportal.
 

Alternativni programi

Comments are closed.