TOP 5: Najbolji programi za crtanje kuhinja

Kuhinja nije samo mjesto za kuhanje, već i središte doma gdje se okuplja obitelj. U suvremenom svijetu, gdje tehnologija igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, programi za crtanje kuhinja postaju sve važniji alat za stvaranje savršenog prostora.

Advertisements

Dizajn kuhinje je složen zadatak koji zahtijeva precizno planiranje i kreativnu vizualizaciju. Bilo da renovirate staru kuhinju ili kreirate potpuno novi kulinarski prostor, pravi softver za dizajn kuhinja može učiniti cijeli proces mnogo jednostavnijim i efikasnijim.

U modernom dobu digitalne tehnologije, različiti programi za crtanje kuhinja pružaju mogućnosti koje su nekad bile dostupne samo profesionalnim dizajnerima. Od besplatnih alata koji su idealni za amaterske entuzijaste i vlasnike domova, do naprednih plaćenih programa koji nude detaljne i tehnički složene mogućnosti za profesionalce, izbor je širok i prilagodljiv.

U ovom članku ćemo istražiti neke od najboljih programa za crtanje kuhinja dostupnih na tržištu, kako bi vam pomogli da izaberete pravi alat koji će zadovoljiti vaše potrebe u dizajnu.

Razmotrit ćemo njihove ključne funkcije, prednosti, i nedostatke, kao i njihovu primjenu u stvarnom svijetu. Bilo da ste profesionalni dizajner koji traži moćan program za kreiranje detaljnih projekata ili vlasnik doma koji želi samostalno osmisliti funkcionalnu i estetski privlačnu kuhinju, ovdje ćete pronaći alate koji će vam pomoći da vašu viziju pretvorite u stvarnost.

Zašto koristiti programe za crtanje kuhinja?

Među najvažnijim alatima za stvaranje praktičnog i vizualno privlačnog prostora za kuhanje je program za dizajn kuhinja. To je dobro mjesto za početak, posebno ako planirate angažirati izvođača radova za izgradnju kuhinje ili stolara za kuhinjske elemente.

Crtanje Kuhinja Najbolji Programi

Program za crtanje i dizajn kuhinja omogućuje vam da jednostavno prezentirate svoju ideju za kuhinju iz snova s jasnim smjernicama. Što će, zauzvrat, uštedjeti novac i poboljšati ishod projekta.

Točna vizualizacija vaše kuhinje može vam pomoći da bolje razumijete svoje ukuse, bilo da je riječ o bojama, teksturama, pozicioniranju uređaja, podovima, kabinetima ili pločicama za zid.

Programi za crtanje kuhinja također vam daju jasnije razumijevanje proporcija i mjerenja. Kuhinja ne bi trebala samo lijepo izgledati. Ona također mora biti funkcionalna, čista i svrsishodna u svom dizajnu i korištenju prostora.

Kada je riječ o ostvarivanju svih tih stvari, upotreba programa za crtanje kuhinja definitivno će vam pružiti velike prednosti.

Najbolji besplatni i komercijalni programi za crtanje kuhinja

Svaki program za crtanje kuhinja ima svoje prednosti i nedostatke, kao i funkcije koje su mu jedinstvene. Evo najboljih alata za dizajn kuhinja o kojima entuzijasti za interijerni dizajn i vlasnici domova govore s oduševljenjem.

 • Ikea 3D Kitchen Planner (Besplatno)
 • Planner 5D (Besplatno)
 • Homestyler (Besplatno)
 • Lowe’s Virtual Kitchen Designer (Besplatno)
 • SmartDraw (Plaćeno)

Ovaj pregled programa za crtanje i dizajn kuhinja pruža uvid u različite opcije koje su vam na raspolaganju, bilo da želite nešto besplatno za brze i jednostavne projekte ili napredniji plaćeni program koji nudi više mogućnosti i profesionalnu preciznost.

IKEA 3D Kitchen Planner

Ikea 3D Kitchen Planner je izuzetno jednostavan, ali pametno dizajniran program za planiranje kuhinje koji je potpuno besplatan za korištenje. Ovaj program temelji se na webu, što znači da mu možete pristupiti u nekoliko sekundi bez potrebe za preuzimanjem.

Ikea 3d Kitchen Planner Primjer Kuhinje

Jednostavnost korištenja ovog programa omogućava korisnicima da preuzmu potpunu kreativnu kontrolu nad svakim korakom u procesu dizajniranja kuhinje. Počinjete s odabirom mjesta za pećnicu, zatim idete na odabir vrste nape, hladnjaka/zamrzivača i rasporeda (I oblik, L oblik ili dvostrani), prije nego dodate mjere i konačne detalje.

Intuitivnost i jednostavnost korištenja IKEA 3D softvera za dizajniranje kuhinje ističu se u tome što samo kliknete na slike u svakom koraku kako biste odabrali elemente koje želite.

Međutim, važno je napomenuti da je ovo alat prvenstveno namijenjen početnicima i da je vrlo osnovan u usporedbi s profesionalnijim CAD softverom za dizajn kuhinja, o kojem će biti riječi u nastavku.

Prednosti

 • Jednostavan za korištenje: Ikea 3D Kitchen Planner dizajniran je tako da bude intuitivan i jednostavan čak i za korisnike koji nemaju prethodno iskustvo s dizajnom interijera.
 • 3D renderiranje: Omogućuje korisnicima da vide svoje kreacije u trodimenzionalnom prikazu, što pomaže u boljem vizualnom planiranju prostora.
 • Idealno za kupce u Ikea trgovinama: Ako planirate kupovinu namještaja u Ikea, ovaj alat vam može pomoći da precizno planirate i prilagodite prostor prema Ikea proizvodima koje želite kupiti.
 • Uključuje cijene Ikea namještaja: Alat automatski ažurira troškove na temelju namještaja i pribora koji odaberete, što olakšava budžetiranje.

Nedostaci

 • Ograničen na Ikea namještaj: Ako tražite mogućnost koristiti proizvode izvan Ikea asortimana, možda ćete se osjećati ograničeno jer alat podržava samo Ikea proizvode.
 • Osnovni set alata: Dok je Ikea 3D Kitchen Planner izvrsna opcija za početnike i jednostavne projekte, može nedostajati naprednih funkcija koje su potrebne za detaljnije i složenije dizajne kuhinje.

Ove karakteristike čine Ikea 3D Kitchen Planner izuzetno korisnim za određenu grupu korisnika, posebno za one koji preferiraju proizvode Ikea i traže jednostavno rješenje za planiranje kuhinje. Međutim, profesionalci u dizajnu interijera koji traže više fleksibilnosti i naprednih opcija možda će morati razmotriti druge softverske alate.

Planner 5D – Dizajn kuhinja na Windows, Mac & Android uređajima

Planner 5D je jedan od najpopularnijih programa za dizajn kuhinja, sa zajednicom od preko 82 miliona amaterskih dizajnera, i lako je shvatiti zašto. Iako je izuzetno intuitivan i kvalitetan alat, njegovi su tvorci učinili ga gotovo potpuno besplatnim (jedini izuzetak je ako želite pristupiti cijelom katalogu dizajna).

Planner 5d Program Za Dizajn Kuhinja Na Windows, Mac & Android

Jedna od najboljih stvari kod ovog alata je njegova fleksibilnost i kompatibilnost – to je jedan od rijetkih programa za crtanje kuhinja koji je dostupan online, na Windowsu, iPadu, Androidu i Macu, pa ga gotovo svatko može koristiti.

Možete planirati kuhinje u 2D i 3D formatu koristeći ovaj web-bazirani alat za dizajn kuhinja (bez potrebe za preuzimanjem), što vam omogućava da iskoristite različite perspektive. Na primjer, možete dizajnirati rasporede i tlocrte u 2D-u, a zatim prebaciti na 3D za mogućnost dizajniranja iz bilo kojeg kuta.

Zatim možete opremiti svoj plan kuhinje različitim unaprijed izgrađenim modelima, i uređivati boje, uzorke, materijale i još mnogo toga. Također, možete koristiti značajku Snapshots za stvaranje realističnih renderiranja vašeg dizajna, kompletnih sa sjenama i osvjetljenjem koje možete lako podijeliti.

Postoje i opcije za unajmljivanje profesionalnog dizajnera – s neograničenim revizijama – što može biti korisno ako želite započeti s vlastitim dizajnom doma, a zatim dobiti pomoć profesionalca za završne detalje.

Prednosti

 • Planiranje u 2D i 3D formatu
 • Neograničen besplatan pristup
 • Dostupno online, kao preuzetljiv softver na Windowsu & Macu, te mobilna aplikacija
 • Stvaranje visokokvalitetnih vizualizacija
 • Nudi profesionalno savjetovanje u dizajnu
 • Vrlo velika zajednica

Nedostaci

 • Potrebno platiti za pristup cijelom katalogu predmeta
 • Mogućnost samo uređivanja predmeta umjesto modeliranja vlastitog kuhinjskog pribora

Homestyler Besplatan online 3D program za crtanje kuhinja i planiranje doma

Homestyler je besplatan online 3D program za dizajn doma koji je izuzetno jednostavan za savladavanje, zbog čega je vrlo popularan među unutrašnjim dizajnerima i DIY entuzijastima koji žele usavršiti svoje vještine u dizajniranju svog idealnog prostora. Korištenje softvera za izradu rasporeda kuhinja relativno je jednostavno.

Homestyler Besplatan Online 3d Program Za Dizajn Kuhinja I Prostora

Ovaj program za dizajn nudi i poseban modul za kuhinje. Funkcionira tako da prvo kreirate tlocrt. Zatim odaberete modul za kuhinju kako biste dodali određene komponente kuhinje poput kabineta, radnih površina, sudopera i uređaja.

Možete proširiti kuhinju i jednostavno prevući i ispustiti postojeće oblike te dodati više oblika. Nakon što dovršite plan, možete nastaviti na dio modula za kuhinju.

Homestyler nije samo alat za površnu upotrebu; ovaj program koristi napredne 3D tehnologije koje omogućavaju korisnicima da dožive realističan prikaz svog prostora. Koristi se ne samo za kuhinje već i za dizajniranje kupatila, dnevnih soba i spavaćih soba, što ga čini vrlo svestranim alatom.

Uz to, Homestyler redovito ažurira svoju bazu podataka s novim proizvodima, što korisnicima omogućava da budu u toku s najnovijim trendovima u dizajnu interijera.

Korisnici mogu također koristiti Homestyler za simuliranje različitih vremenskih uvjeta i osvjetljenja kako bi vidjeli kako svjetlost utječe na izgled njihove kuhinje u različitim dijelovima dana. To dodatno pomaže u odlučivanju o postavljanju prozora i izboru boja.

Iako je softver besplatan, postoji premium verzija koja nudi dodatne funkcionalnosti, poput pristupa većem broju predmeta i naprednijim alatima za dizajn, što može biti korisno za one koji traže dublji i detaljniji pristup dizajniranju prostora.

Prednosti

 • Nudi mobilnu verziju koja vam omogućava da vidite, dovršite i preuzmete svoje aktivnosti.
 • Odličan za planiranje projekta izgradnje kuhinje.
 • Prikazuje namještaj iz vaših omiljenih trgovina, kao što je Ikea.

Nedostaci

 • Zahtijeva vremena i mnogo strpljenja za savladavanje funkcionalnosti programa.
 • Nedostaje sveobuhvatan set funkcija za dizajniranje cijele kuhinje.
 • Nije pogodan za profesionalce.

Lowe’s Virtual Kitchen Designer Dizajn kuhinja s izuzetno intuitivnim korisničkim sučeljem

Lowe’s Virtual Kitchen Designer je program za za crtanje kuhinja s izuzetno intuitivnim korisničkim sučeljem, što ga čini jednim od najboljih besplatnih softvera za dizajn kuhinja. Pruža niz novih ideja za dekor koji će uljepšati vaš prostor za kuhanje iz snova.

Lowes Virtual Kitchen Designer

Jedna od najboljih funkcija ovog alata je mogućnost 3D modeliranja i renderiranja s odličnom grafikom.

Ovaj program za dizajn kuhinja također uključuje širok raspon boja, stilova i oblika koji će vam pomoći u stvaranju vašeg idealnog dizajna kuhinje.

Također, možete povećati ili smanjiti prikaz slika. Sigurno ćete cijeniti razinu oštrine i detalja koje program pruža. To je nešto što većina profesionalnih dizajnera voli iskusiti u softveru za dizajn kuhinja.

Međutim, ovo bi moglo potrajati, budući da učitavanje dizajna i slika često traje sporo. Stoga bi korištenje ovog softvera moglo biti malo komplicirano.

Lowe’s Virtual Kitchen Designer nudi interaktivno okruženje u kojem korisnici mogu eksperimentirati s različitim dizajnerskim elementima prije nego što donesu konačne odluke o uređenju svoje kuhinje.

Korisnici mogu birati između različitih tipova podova, zidnih obloga i kuhinjskih ormarića, prilagođavajući sve od boja do materijala. Ova vrsta softvera idealna je za one koji se žele uvjeriti u svaku pojedinost svog dizajna prije realizacije.

Unatoč nekim tehničkim ograničenjima, kao što su sporije učitavanje, Lowe’s Virtual Kitchen Designer ostaje popularan izbor među korisnicima zbog svoje sposobnosti da pruži visokokvalitetne vizualizacije i detaljne prilagodbe, koje su često ključne pri planiranju funkcionalne i estetski privlačne kuhinje.

Ovaj alat može biti koristan kako za amatere tako i za profesionalne dizajnere koji traže pristupačno, ali moćno rješenje za dizajn.

Prednosti

 • Omogućava povećanje slika s velikim detaljima
 • Jednostavno korisničko sučelje
 • Pruža 3D renderiranje

Nedostaci

 • Dizajni i slike mogu zahtijevati više vremena za učitavanje

SmartDraw Program za dizajn kuhinja u 2D formatu

SmartDraw je popularan softverski program koji koriste planeri, profesionalni dizajneri interijera i vlasnici domova. Ovaj program nudi alat baziran na oblaku za skiciranje tlocrta i organizaciju kuhinja. Ali, to nije samo program za crtanje kuhinja.

Program Za Crtanje Kuhinja U 2d Formatu

Program može generirati preko 70 drugih vrsta dijagrama i grafikona, grafike i plavih printova. Iako je SmartDraw plaćeni softver za dizajn kuhinja, nudi i besplatnu probnu verziju.

Sa SmartDraw, možete kreirati detaljan dizajn tlocrta za preuređenje vaše kuhinje. Ovaj online softver omogućava vam da izgradite interaktivan tlocrt brzo i lako. Budući da omogućava prilagodljive predloške s širokim rasponom elemenata poput ormarića, instalacija, radnih površina i dekorativnih elemenata za stvaranje željenog stila, možete ga koristiti za dizajniranje kuhinje koja odgovara vašem osobnom stilu.

Iako je fantastičan, postoji značajan nedostatak: SmartDraw je softver za dizajn kuhinja u 2D formatu. Dakle, dok bi ovaj profesionalni program za crtanje kuhinja mogao biti sjajan za dizajnere koji rade s 2D planovima, ne možete proizvesti 3D prikaze s njim.

Međutim, specijaliziran je za pružanje alata za označavanje, identificiranje i mjerenje vašeg tlocrta, što kompenzira njegovu nesposobnost renderiranja u 3D prikazima.

Prednosti

 • Omogućava dodavanje dodatnih kolekcija simbola za zaokruživanje vašeg tlocrta.
 • Ima alate za izračunavanje udaljenosti i površine.
 • Nudi besplatnu probu.

Nedostaci

 • Samo 2D; nedostaje 3D renderiranje.
 • Pomalo skupo.
Advertisements
INFO: No restrictions.
Advertisements