Thunderbird Logo

Thunderbird

Mozilla Thunderbird je besplatan višeplatformski e-mail klijent koji omogućuje upravljanje mailovima i korištenje više računa u isto vrijeme

INSTALACIJA MOZILLA THUNDERBIRD

Instalacija je vrlo jednostavna i u principu se sastoji od nekoliko klikova na gumb “Next”, nakon čega možete početi koristiti Thunderbird za upravljanje email računa.

KARAKTERISTIKE I MOGUĆNOSTI

Mozillin email klijent posjeduje jednostavno i moderno korisničko sučelje, koje se koncentrira na funkcije i mogućnosti u nekoliko izbornika. Popularne i često korištene opcije kao što je pisanje novih email poruka, chat ili pretraga dostupne su jednim klikom na brzu alatnu traku.

Thunderbird je siguran e-mail klijent koji može na zahtjev kodirati odlazne poruke, sadrži RSS čitač i moguće je koristit dodatke (add-ons). Pomoću integrisanog Add-on menadžera ćete pronaći željene dodatke u trenu i instalirati ih. Moguće je i izmjeniti izgled pomoću skinova.

Thunderbird također podržava tabove, što u mnogome olakšava rad sa mailovima, jer je preglednije.

Za bolju organizaciju, možete poruke sortirati prema ključnim riječima. Alati za filtriranje omogućuju jednostavan pronalazak željenih poruka unutar velikih e-mail arhiva.

SIGURNOST

Što se tiče sigurnosti, Thunderbird ne razočarava. Junk mail filter uspješno blokira opasan sadržaj, dok anti-phishing funkcija sprečava krađu lozinki i bitnih podataka. Thunderbirdov sigurnosni sustav obuhvata i digitalne potpiste, certifikate i šifriranje.

CHAT I KOMUNIKACIJA

Za razliku od mnogih drugih email klijenata, Thunderbird sadrži i integrisan Chat klijent, koji omogućava da komunicirate sa prijateljima na jednostavan i udoban način ( podržava IRC, Twitter i XMPP ). Možete dodavati nove prijatelje, pridružiti se chat sobama kao i prilagođavati statusne poruke.

Klikom na simbol zvijezde ćete kreirati novi kontakt u adresaru. Nakon drugog klika možete urediti novi kontakt.

ZAKLJUČAK: Thunderbird je idealan program za upravljanje višestrukim email računima, omogućava chat i čitanje vijesti i može se prilagoditi potrebama uz pomoć addons-a.

  • Instalacija
  • Sučelje
  • Mogućnosti
  • Jednostavnost
Sending
User Review
0 (0 votes)

thunderbird Download Thunderbird 68.5.0

Alternativni programi

Comments are closed.