WhatsApp i Instagram MIJENJAJU ime – Evo kako će se sada zvati ove POPULARNE aplikacije

Facebook želi po svaku cijenu da bude dio ove dvije aplikacije.

Facebook je kupio Instagram i WhatsApp aplikacije, prije nekoliko godina, a danas po svaku cijenu želi da svi znaju da je on vlasnik i WhatsApp-a i Instagram-a. Zbog toga će obje aplikacije dobiti“from Facebook“ dodatak i njihova zvanična imena biće:

– WhatsApp from Facebook 
– Instagram from Facebook

Insistiranje na ovako nečemu, po nama je greška, jer je Facebook u poslednje vrijeme napravio ogromne skandale i propuste u vezi sa bezbednošću i sigurnošću svojih korisnika i aplikacija. Instagram i WhatsApp nisu bile dio toga i ovim preimenovanjem ove dvije aplikacije mogu da imaju više štete, nego koristi.

Biće preimenovan i Oculus, takođe u vlasništvu ove velike kompanije, pa će se i on od sada zvati Oculus from Facebook.

Podsjećamo vas da su tvorci aplikacija WhatsApp i Instagram napustili sve ubrzo nakon što ih je Facebook kupio i pozvali korisnike na bojkot, jer se nisu slagali sa Facebook i Cukerbergovim planovima za dalji razvoj tih aplikacija, koje su se u potpunosti promijenile od svoje samostalnosti.

Promjena imena je, vjerovatno još jedna stepenica razvoja na putu spajanja Messenger, Facebook, WhatsApp i Instagram aplikacija u jednu platformu za poruke, koja će se desiti uskoro. Messenger za sada ostaje sa imenom kakvo ima i sada.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Alternativni programi

Comments are closed.